Nastavlja se demonstracija sile na severu Kosova i Metohije

Foto: FB

Jutros je na severu Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca, koji su do zuba naoružani nasilno upali u KBC Kosovska Mitrovica, kao i u još nekoliko privatnih objekata na severu, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

U naletu terora oni su polomili vrata na ulazu u Kliničko- bolnički centar, pretresali pojedine prostorije i marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na Kosmetu, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za pokazivanjem sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima.

На северу Косова и Метохије настављена прекомерна демонстрација силе
Foto: srbija.gov.rs

U ovoj akciji je učestvovalo oko 15 oklopnih vozila Rosu, a celu akciju su sa strane bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa.

Ova akcija je izazvala dodatni šok i strah kako kod pacijenata, tako i kod zaposlenih, a Kurtijevi policajci su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno izabrali vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca u škole i vrtiće, kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu.

U posebno teškom stanju šoka nalazi sa 100 najtežih bolesnika sa internog odeljenja KBC, koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i učenici srednje medicinske škole, koji u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu.

Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu Kosmeta.

Ova akcija izvedena je sa jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi, vodi decu u vrtiće i škole, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *