Nauka potvrđuje – u ovom dobu počinjemo da ličimo na naše majkeNije važno kako naši odnosi trenutno izgledaju. Čak i ako smo podeljeni dugogodišnjim svađama, imamo različite poglede na život ili interese – geni i iskustva iz detinjstva jednostavno se moraju predstaviti. Novo istraživanje je otkrilo trenutak kada taj proces počinje najčešće.

U britanskoj studiji učestvovalo je ukupno 2000 ljudi. Učesnici su odgovorili na niz pitanja koja su imala za cilj otkrivanje trenutka okončanja pobune protiv njihovih majki. Na njihovo iznenađenje – kao rezultat ankete, otkriven je trenutak kada su žene počele da budu slične svojim majkama. Štaviše, dogodilo se mnogo ranije nego što su očekivali. U slučaju žena, prve promene su se desile u proseku u dobi od 33 godine. Za muškarce godinu dana kasnije.

Šta to tačno znači?

Istraživanje je pokazalo da su učesnici studije počeli, između ostalog, da gledaju iste TV programe, imaju iste hobije i koriste iste izraze. Prema autorima studije, važan faktor koji obično pokreće proces transformacije u vašu majku ili oca jeste da postanete roditelj. Promene dobijaju još veću brzinu kada vidimo znakove starenja:     

Počinjemo da se osećamo kao naši roditelji kada počnemo da izgledamo kao oni. Iako mnogi ljudi žele da odlože ovaj proces što je kasnije moguće, to je nezaobilazan deo života. Fenomen fizičke sličnosti sa roditeljima se takođe dešava -u slučaju žena, odvija se u proseku od 37 godina, a za muškarce – 43 godine.

Izvor: Ženski magazin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *