Ne sipaj so na ranu


Postoje određena ponašanja kojima ćemo u našem partnerskom odnosu još više pogoršati stvari, koja će dovesti do gubitka intimnosti, do toga da se osećamo izolovanousamljeno nepovezano sa partnerom. Istraživanja, kao i primeri iz prakse, ukazuju na ovo, iako često verujemo da su razlozi za razlaz drugačiji (prevare, razlike među polovima, nedostatak adekvatne komunikacije).

Ako ste žena i želite da raskinete svoju vezu sa partnerom, kritikujte ga!

Recite mu šta nije dobro uradio i kako je to trebao da uradi. Ako nije uradio uopšte, recite mu da je to morao. Obavezno svaki dan. Kada to radite, potrudite se da zvučite kao mama koja se obraća svom sinu, da bi se on što manje osetio muškarcem. Sigurno posle toga neće moći da se upusti sa vama u strastveni seksualni odnos i sasvim uživa u njemu. Da vam kaže šta je to što ga uzbuđuje. Da vam otvori vrata kada ulazite u restoran. Da vas tretira kao ženu, a ženama je to važno. Da se osećaju ženama pored svojih muškaraca.

Ako ga vi ne tretirate kao muškarca, neće ni on vas kao ženu.

Možda će negde usput izgubiti erekciju (ako se to desi, opet ga kritikujte). Naravno nije pravilnost, ali ovo je ipak više svojstveno ženama.

Druga stvar, obavezno svakuodbranu pretvorite u napad. Iz doživljaja ugroženosti, budite siloviti i skrenite pažnju na ponašanje ove druge osobe jer, naravno, vi to ne biste uradili tako, da vas ovaj drugi nije naterao na to!

U konfliktnim situacijama, pokažite nepoštovanje prezir. To je treća stvar koja će vas ubrzano dovesti do razlaza. Ovo može uključivati niz ponašanja: specifičan govor tela i facijalne ekspresije (da “prevrćemo” očima, uzdišemo, koristimo govor tela koji odbacuje partnera) do toga da na zajedljiv način verbalizujemo uvrede, kojima zapravo unižavamo partnera i umanjujemo njegovu vrednost kao ljudskog bića.

I naravno, ako ste muškarac, uvek možete birati dane reagujete! Isključite se, povucite se. Rečenica koju ćete verovatno u tom trenutku izgovoriti je nešto poput “Ja ne mogu da verujem da ona govori (ili radi) ovo!”, pokušavajući na taj način da se umirite, iako će ovo po pravilu biti praćeno snažnom fizičkom uznemirenošću.

Autor: Jelena Jung


Izvor: psihoverzum.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *