Neke zemlje imaju brži „protok“ interneta od ostalih u svetu

Novi izveštaj po imenu Internet Accessibility Index, rangirao je najveće brzine interneta širom sveta, kao i zemlje sa najpovoljnijim internetom i najboljom povezanošću…

U izveštaju su učestvovale 164 različite zemlje, uz upotrebu 10 različitih faktora. Prema dostupnim podacima, Lihtenštajn, malena zemlja između Austrije i Švajcarske, ima najveću prosečnu brzinu interneta od 75.7 mbps. Danska se našla na drugom mestu, a iza nje se nalaze Bermudi. Generalno gledano, osam od 10 mesta na listi zauzele su zemlje Zapadne Evrope, dok se Sjedinjene Američke Države po drugi put za redom nalaze na trinaestoj poziciji.

Pored toga, drugu godinu za redom Danska je najbolje povezana zemlja sveta. Istraživači su joj dodelili ovaj status zbog kombinacije niske cene interneta i njegove visoke brzine. Sjedinjene Američke Države našle su se na drugom mestu u ovom pogledu, iako je prosečna mesečna cena interneta skočila za 3 %.

Kada se radi o pristupačnosti, Sjedinjene Američke Države se nalaze na 142. mestu, dok je kruna pripala Izraelu sa cenom od oko 0.30 doalra po jednom gigabajtu paketnih podataka.

“Drugu godinu za redom, naše istraživanje pokazalo je podeljenost ne samo u kvalitetu internet pristupa, već i njegovoj inkluzivnosti, sa brojnim ljudima koji ga jednostavno ne mogu priuštiti, što ima velike posledice kada se radi o obrazovanju i zaposlednju”, izjavio je Rob Bejli iz kompanije Broadband Choice, prenosi Muškimagazin.rs

“Dok postoji značajni napredak u svetu komunikacionih tehnologija tokom poslednjih nekoliko godina, mnogo više se mora uraditi kako bi se ruralne i ekonomski ugrožene zajednice takođe povezale na mrežu“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *