Novi prostor za Muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Vranju

Danas su gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović obišli objekat koji je grad zakupio za potrebe Osnovne i srednje škole ,,Stevan Mokranjac“ u Vranju.

Prilikom obilaska novih prostorija gradonačelnik Milenković rekao je:

,,Imajući u vidu tradiciju muzičkog obrazovanja i školovanja, zatim muzičko nasleđe našeg grada, veliki broj đaka, kao i sve veće interesovanje dece bilo je neophodno da se obezbedi veći prostor za potrebe Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. Zakupom objekta koji se fizički nalazi uz postojeće prostorije škole dobili smo još 352 metra kvadratna korisne površine i 9 novih prostorija u kojima će se izvoditi nastava. Veoma smo zadovoljni onim što smo videli i verujem da će rad u novom prostoru doprineti još boljim rezultatima škole, sa kojom se grad s pravom ponosi“.

Gradonačelniku Milenkoviću i rukovodstvu grada, koji su imali sluha za potrebe đaka i nastavnog kadra škole, zahvalila se direktorka škole Tanja Bliznakovski Jovanović.

,,Osnovnu i srednju Muzičku školu ,,Stevan Mokranjac“ pohađa 330 đaka na 8 odseka, od kojih je jedan solo pevanje. Trudimo se da radimo predano i kvalitetno, a da je tako potvrđuje broj nagrada koje naši đaci pojedinačno, kao i školski hor osvajaju na svim nivoima. Iz godine u godinu je sve veće interesovanje i dece i roditelja za pohađanje naše škole. U gradu imamo muzički veoma talentovanu decu i drago mi je da roditelji to prepoznaju i žele da taj njihov dar neguju i unaprede kroz pohađanje muzičke škole“, rekla je direktorka Tanja Bliznakovski Jovanović.

Novi prostor već je opremljen postojećim instrumentima, tako da će već od 1. septembra učenici pohađati nastavu u novoj zgradi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *