Od ponedeljka 4. septembra vrtić ,,Pčelica“ počinje sa radom


Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović obišli su vrtić ,,Pčelica“, gde su izvedeni radovi na rekonstrukciji po principima energetske efikasnosti.

Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a vrednost investicije je 38 miliona dinara. Pomenuto ministarstvo obezbedilo je 25 miliona, a preostali iznos grad Vranje. Na objektu vrtića izvedeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova sa izolacijom, zameni stolarije, zameni i rekonstrukciji kotlarnice, toplovodnoj mreži, ugradnji solarnog kolektora za zagrevanje sanitarne tople vode i nova hidrantska mreža. Iz lokalnog buddžeta izdvojena su sredstva za dodatne radove: hoblovan je i lakiran parket, očišćena fasada i izvedeni elektro radovi. Na ovaj način, naši najmlađi sugrađani iz ovog dela grada, imaće najbolje moguće uslove za boravak, vaspitanje i učenje. U prethodnom periodu rekonstruisani su vrtići ,,Bambi“ u Vranjskoj Banji, ,,Dečja radost“, i sada vrtić ,,Pčelica“. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovim trendom, jer nam je cilj da sveke godine rekonstruišemo po jedan vrtić. Aplicirali smo novim projektom kod Ministarstva rudarstva i energetike i očekujemoo se da ćemo dobiti sredtva za rekonstrukciju vrtića ,,Boško Buha“, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da su u završnoj fazi proceduralne pripreme za otvaranje vrtića u naselju Raška i da se uskoro očekuje otvaranje.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović poželela je mališanima srećan početak nove radne godine i prijatan boravak u renoviranim prostorijama vrtića ,,Pčelica“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *