Odbojka: Srbija – SAD

Ozbiljan pristup odbojkašica Srbije doneo je im je maksimalan učinak u grupi, od dosadašnjih 4 mečeva bile su bolje od svih svojih protivnica. Pored njih, i večerašnji protivnik selekcija SAD takođe ima stopostotni učinak do sada, pa će međusobni susret odlučiti koja će reprezentacija biti prva u grupi. Meč je na programu danas od 19 časova.

Ovim susretom naša ženska selekcija završava prvu fazu takmičenja. Svi rezultati i osvojeni bodovi iz prve prenose se u drugu fazu tako da je svaka pobeda veoma važna.

U drugu fazu plasiraće se po 4 reprezentacije iz sve 4 grupe. One će biti raspoređene u 2 grupe sa po 8 selekcija. U F grupi u Lođu, u Poljskoj igraće po 4 rerpezentacije iz B i C grupe, a u E grupi u Roterdamu, će igrati po 4 selekcije iz A i D grupe. U ovoj fazi takmičenja sve reprezentacije će odigrati još po 4 meča protiv onih selekcija koje nisu bile u njihovoj grupi.

Nas zanima grupa F jer će naša reprezentacija tamo nastaviti svoje takmičenje. Iz grupe B u F naći će se Dominikanska Republika, Poljska, Turska i Tajland. Plasman iz C u F grupu izborile su reprezentacije SAD, Srbije, Nemačke i Kanade.

U Roterdamu, utakmice grupe E, će se odigrati od 4. do 9. oktobra, a termini su 14.00, 17.00 i 20.00 časova.

U Lođu, utakmice grupe F, biće odigrane od 4. do 8. oktobra u terminima 15.00, 17.30 i 20.30 časova.

U četvrtfinalu ili trećoj fazi Svetskog prvenstva koje se održava u Holandiji i Poljskoj naći će se po 4 najbolje plasirane selekcije.

Mesto u polufinalu obezbediće uspešnije reprezentacije iz četvrfinalnih duela.

Finalni mečevi rezervisani su za subotu, 15. oktobar, i to borba za treće mesto između poraženih ekipa iz polufinala od 16 časova, dok će pobednici polufinalnih mečeva borbu za najbolju reprezentaciju na ovom svetskom prvenstvu početi u 20 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *