Odboru za ljudska prava iz Vranja uručena prestižna nagrada u Londonu

Foto: Odbor za ljudska prava

U Londonu je 6. marta, na veličanstvenoj ceremoniji, Odboru za ljudska prava iz Vranja svečano dodeljena svetska nagrada “ With and For Girls”, kao jednoj od 170 organizacija civilnog sektora iz sveta i pojedinih grupa i inicijativa devojaka koje se bore protiv rodne diskriminacije, nejednakosti i štetnih praksi koje pogađaju devojčice širom sveta.

Ceremoniji dodele nagrade prisustvovala je delegacija od deset predstavnika Odbora za ljudska prava, a u kojoj je bilo i sedam devojaka iz programa SOS Kutak za devojke.

Ovoga puta nagrađeno je 25 organizacija civilnog društva u svetu, grupe koje vode devojčice, organizacije sa manje formalnim strukturama koje su na prvim linijama borbe za prava devojaka.

Dodeljeno je po pet nagrada po geografskim regionima. Kandidati su se takmičili za tri kategorije nagrada: Nagrada u nastojanju; Mala nagrada; Velika nagrada; Nagrada u nastojanju je uvedena prvi put ove godine. Odbor za ljudsk aprava Vranje je osvojio prvo mesto i veliku nagradu.

U region Evropa i centralna Azija nagrađeni su:Odbor za ljudska prava Vranje, organizacije i grupe devojaka iz Rusije, Nemačke, Ukrajine, Bosne i Hercegovine.

Jugmedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *