Odata počast oslobodiocima Vranja pored spomen obeležja u Osatici


Tradicionalnim maršom do Osatice „Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“ i polaganjem venaca i cveća na Spomenik poginulim srpskim ratnicima u Osatici, nastavljeno je obeležavanje Dana grada.

Prisutnima se obratio predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković ističući da je ovo prilika za podsećanje na neustrašive srpske ratnike i njihovu ogromnu žrtvu koju su podneli za dobrobit svih nas.

Naša je obaveza da se sa posebnim pijetetom sećamo naših hrabrih predaka, da ih pominjemo i nikada ne zaboravimo njihovo junaštvo, odlučnost i čvrstu rešenost na putu ka slobodi. I zbog toga, uz negovanje sećanja na slavnu prošlost, neophodno je da svoj grad čuvamo i u miru razvijamo. Da budemo dostojni potomci naših predaka. Da poput njih budemo odlučni i dosledni i da ne odustajemo u dostizanju ciljeva usmerenih na rast i unapređenje države i društva. Na taj način, uz poštovanje istorije, pokazujemo odgovornost i spremnost da nastavimo putem napretka i izgradnje stabilne budućnosti“, istakao je Milenković.

Na spomen obeležje u Osatici vence i cveće položile su delegacije Grada, Vojske Srbije, SUBNOR-a i Udruženja potomaka ratnika, veterana i planinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *