Otvaranje izložbe ,,Into the Water“

U subotu, 29. oktobra u sali Galerije Narodnog muzeja biće otvorena izložba radova ,,Into the Water“, Svetlane Jovanović, magistra višemedijske umetnosti iz Beograda.

Centralna tačka u umetničkom delovanju ove autorke je priroda, koju ispituje u različitim medijima. U svom radu pokušava da podvuče značaj i važnost prirode i skrene pažnju na neophodnost očuvanja prirodne sredine i obnavljanje pokidane veze između čoveka i prirode. Svetlana Jovanović rođena je 1978. godine u Šapcu, gde je završila osnovno i gimnazijsko obrazovanje. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. godine. Magistrirala je na interdisciplinarnim poslediplomskim studijama, grupa za višemedijsku umetnost kod profesora Čedomira Vasića i Vladana Radovanovića. Član je ULUS-a od 2004. god., a zvanje samostalnog umetnika dobila 2006. Od 2010. radi kao profesor crtanja i slikanja u srednjoj umetničkoj školi ,,Texnoart Beograd“. Svetlana je izlagala na 15 samostalnih i velikom broju grupnih izložbi. Učesnica je mnogih likovnih kolonija od kojih izdvaja: Mišarsku koloniju, Koloniju Šabačke gimnazije, Požarevačku likovnu koloniju kao i koloniju „Vlasina 2020“. Njeni radovi nalaze se u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Izložba je odabrana na izlagačkom konkursu GNM Vranje i finansijski podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta ,,Godišnji program GNM Vranje za 2022. godinu.

Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *