Otvaranje sajma pčelinjih proizvoda i lekovitog, ukrasnog i začinskog bilja u Vranju

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, otvorio je u Vranju Četvrti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana i Drugi međunarodni sajam lekovitog, začinskog i ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda.

,,Pre četiri godine, kada smo počeli sa organizovanjem pčelarskog sajma u Vranju, nismo bili sigurni kakav će biti ishod, ali današnji skup pokazuje da je to bila prava odluka i da Grad Vranje u organizovanju i održavanju ove sajamske manifestacije više ništa ne može da zaustavi. Ovogodišnjem sajmu priključili su se i ljudi koji se bave proizvodnjom i preradom lekovitog bilja i ta sinergija je neophodna, ne samo za vaše pojedinačne poslove, već i za Srbiju. Potpuno neosnovano, pčelarstvo je dugo godina bilo u zapećku, a radi se o veoma ozbiljnom poslu i pčelarska organizacija je jedna od najorganizovanijih na prostoru Srbije. Ovakve i slične organizacije država će uvek podržati”, izjavio je Nedimović.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković naglasio je da je ovaj sajam jedan od najbolje organizovanih do sada i sa najvećim brojem izlagača i posetilaca.

,,Ova manifestacija postala je tradicionalana i prepoznatljiva, ne samo na mapi poljoprivrednih sajmova, već i na turističkoj mapi grada Grada Vranja. Danas se iz Vranja šalje predivna slika, sa velikim brojem štandova, proizvođača, proizvoda”, rekao je Milenković.

Milenković se zahvalio ministru Nedimoviću i Vladi Republike Srbije na celokupnoj podršci za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Vranja, kao i svim učesnicima, rekavši da je namera lokalne samouprave da ovaj sajam bude u budućnosti sve bolji, stoji na sajtu grada Vranja.

U toku dana održaće se nekoliko stručnih predavanja na temi, kako prikupljati i plasirati med i pčelinje proizvode, tako i na gajenju lekovitog i medonosnog bilja.

Foto: sajt grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *