Otvoren novi Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju


Danas je svečano otvoren objekat opremljen najsavremenijom opremom i trenažnim centrima u kome će se obavljati osnovna i specijalistička obuka novih pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica i druge obuke pripadnika Sektora za vanredne situacije, naznačeno je na gradskom sajtu.

Svečanom otvaranju su prisustvovali Gradonačelnik Aleksandar Milenković i Ministar policije Aleksandar Vulin koji je obišao Centar naglasivši da država Srbija intenzivno ulaže u Sektor za vanredne situacije i da slede još značajnija ulaganja u opremu i vozila za vatrogasce.

„Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ceni rad svih pripadnika MUP-a, a posebno naših vatrogasaca koji, neretko rizikujući svoj život, čine sve da naši sugrađani budu sigurni i bezbedni. U svakom vanrednom događaju oni su tu, oni su oslonac, sigurnost, podrška “, naglasio je ministar.

U Regionalnom centru u Vranju biće smešteni pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u tom gradu i Vatrogasno-spasilački bataljon.U sklopu ovog objekta biće i Nacionalni centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije.

Foto: vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *