OVAKO nas negativne misli zavaravaju da su pozitivne!Svaka misao koja poručuje ne-pozitivan stav, bez obzira na koga se odnosi, je negativna i svaka takva misao ostavlja trag u onome tko to misli.

Opterećenost negativnim mislima je najmasovnija bolest naše civilizacije. To čak nema potrebe potkrepiti nekim konkretnim podacima, jer svako s kim porazgovarate o tome odmah će se složiti da je to zaista tako.

Bujanovacka Banja

Negativne misli, osim što nas opterećuju i prikazuju nam sasvim pogrešnu sliku našeg i tuđih života, i osim što za posledicu imaju narušavanje našeg zdravlja, imaju i jednu vrlo zanimljivu osobinu paradoksa – mnogo, mnogo puta ćete biti uvereni da razmišljate pozitivno, da ste puni entuzijazma i samoosnažujućih misli, a zapravo bit ćete u nesvesnoj negativnosti.

Primjeri su broni, svakodnevni, odmah ćete ih prepoznati iz svakodnevnog života.

Recimo da, kako se to kaže, radite na sebi i želite podići svoje samopouzdanje, samopoštovanje, postati sigurniji u sebe.

To je svima nama potrebno i itekako je važno, dobro, korisno i lepo na tome raditi, ali kako to postižete?

Podižete li svoje samopouzdanje tako što se bavite samo sobom, ili koristite misli koje vas afirmišu nasuprot drugim ljudima?

– VIŠE NE DOPUŠTAM DA ME LOŠIJI OD MENE SPUTAVAJU
– Kome se ne sviđa, ZBOGOM IZ MOG ŽIVOTA
– NE TREBAJU MI LAŽNI PRIJATELJI
– SEBE VOLIM NAJVIŠE NA SVETU

Primera za ovakve afirmacije ima bezbroj i skoro svako će poverovati da je to pozitivan stav prema sebi i da ga ispunjava pozitivnom energijom. A nije tako.

Jer, svaka misao koja poručuje ne-pozitivan stav, bez obzira na koga se odnosi, je negativna i svaka takva misao ostavlja trag u onome tko to misli.

Što je prava poruka afirmacije “VIŠE NE DOPUŠTAM DA ME LOŠIJI OD MENE SPUTAVAJU”? Poruka je da sam ja odlučna da se suprotstavim lošijima od sebe.

Ona u sebi sadrži suprotstavljanje i mišljenje da su drugi od mene lošiji. I jedno i drugo je negativno. Suprotstavljanje kao stav uvijek za rezultat ima i suprotstavljanje s druge strane (isto privlači isto), misao da su drugi lošiji je izraz negativnog doživljavanja drugih ljudi.

Posle takvih navodno pozitivnih uzdizanja sebe ostaje dubok osećaj otpora prema drugim ljudima, potreba za borbom i negativnost prema okolini.Međutim, ljudi doživljavaju olakšanje od takvih afirmacija, osećaju podizanje energije, nalet sigurnosti i smatraju da je to pozitivan pomak u osnaživanju sebe. Zašto je to tako? Zbog paradoksa kojim nas negativne misli drže u uverenju da nam prijaju.

Zbog toga što iskazivanjem negativnog stava prema drugima “hranimo” svoju već nataloženu negativnost, dodajemo porciju negativne energije svojim nesvesnim negativnim uverenjima, a zauzvrat dobijamo poruku da se dobro osjećamo.

Pa da, neko se dobro oseća, samo je pitanje ko je to u nama tko uživa nakon svake porcije negativnih misli koje uputimo svojoj okolini, a tko ostaje praznih ruku?

Pri radu za oslobađanje od negativnih misli trebalo bi biti što je moguće više svestan kako adresirati naše afirmacije i kakav suštinski energetski rekord one u nama ostavljaju.

Da bismo sebe osnažili uopšte nije potrebno da se u bilo kojem pogledu upoređujemo s drugima, naprotiv, najbolje je da svaku poruku koju sebi upućujemo šaljemo isključivo sebi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *