Ovih pet stvari razbudiće vas brže i bolje od kafeUmor je često uzrokovan stresom, nedostatkom vežbanja, ali i zbog loše ishrane ili radnog okruženja pa može da se pojavi u najnepovoljnijim trenucima.

Na svu sreću, postoje načini kako da podignete energiju bez kafe.

Istraživanja pokazuju da je samo 20 minuta dremanja potrebno kako biste se probudili produktivniji i energičniji da biste mogli da nastavite tamo gde ste stali. Odmarajte se na tamnom mestu bez ometanja. Nakon odmora umijte se hladnom vodom i izađite u kratku šetnju.

Sedite uspravno

Istraživanja su pokazala da sedenje u uspravnom položaju pomaže u borbi protiv umora zato što se poveća nivo kiseonika u našoj krvi. Druga istraživanja pokazala su da su ljudi koji sede ravno skloni boljem raspoloženju i doživljavaju manje negativnih emocija u poređenju sa onima koji sede u pogrbljenom položaju.

Dobro se nasmejte

Smeh ima mnoge zdravstvene koristi, a jedno od njih je da nas čini energičnijim i budnijim. Kad se smejemo udišemo vazduh bogat kiseonikom koji stimuliše naše srce i mišiće i povećava nivo endorfina u našoj krvi. Kao rezultat toga, smeh nam pruža više energije.

Pomirišite štapić cimeta

Miris cimeta ima neverovatan učinak na ljudski mozak zato što pojačava aktivnost mozga i bori se protiv gubitka pamćenja i nervne napetosti, pa razmišljamo brže i produktivnije.

Izmasirajte stopala za ublažavanje stresa

Stres je jedan od razloga zbog kojih se osećamo iscrpljeno do kraja dana, piše portal index. Dobra masaža za ublažavanje stresa može da učini čuda za vaše umorno telo. Stopala sadrže preko 7.000 nervnih završetaka, 19 različitih mišića, 107 ligamenata i 26 kostiju, a pritisak koji se primenjuje na određene delove stopala može da umanji bol, stres i umor.

B92.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *