Pismo podrške iz Kine za SrbijuPotpredsednik Centralne vojne komisije Kine, general Džang Jousja, izrazio je podršku Srbiji uputivši pismo solidarnosti ministru odbrane Aleksandru Vulinu, u kome poručuje da se čovečanstvo suočilo sa „nemilosrdnim besom“ virusa, a da se tom izazovu može odgovoriti samo preko bliske saradnje i uzajamne podrške.

“Prijatelji se poznaju u nevolji. Od izbijanja epidemije, Srbija istrajno stoji uz Kinu, predsednik Vučić je izrazio solidarnost i podršku Kini. Ovo u potpunosti oslikava čelično prijateljstvo i tradicionalnu uzajamnu podršku između Kine i Srbije i mi ćemo to uvek pamtiti“, napisao je general Jousja u pismu.

Jousja je uzvratio reči podrške na pismo koje je ministar Vulin njemu prethodno uputio kao znak podrške kineskom narodu u najtežim danima borbe protiv virusa korona, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

„Vaše pismo, ispunjeno brigom i solidarnošću, nas je duboko dirnulo“, napisao je Jousja. „Kineski narod ima sposobnost, samopouzdanje i sigurnost da pobedi u ovoj bici sa epidemijom“, zaključio je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *