
Za pripremu Capricciosa pizze potrebno je:
Za testo:
– 1/2 kg oštrog brašna
– 1/2 šoljice od kafe ulja
– 1/2 kesice suvog kvasca
– malo soli
– malo šećera
– mlake vode po potrebi
Za pelat:
– pizza kečap ili gusti paradajz sos iz konzerve
– malo soli
– malo šećera
– malo ulja
– origano
Za nadev:
– 300 g kačkavalja
– 200 g seckane šunke
– 200 g svežih pečuraka
– origano po ukusu
Kako se pravi pizza Capricciosa (Kaprićoza)
Testo za pizzu priprema se tako što se svi sastojci pomešaju a voda dodaje po potrebi da bi se umesilo testo kao za hleb, ni previše mekano a ni previše tvrdo. Testo se može čuvati u frižideru nekoliko dana. U uljem podmazan pleh testo zatim razvući na širinu pleha i na krajevima napraviti malo zadebljanje.
Za pelat pomešati sve potrebne sastojke i njime premazati testo.
Nakon toga prvo posuti 150 grama rendanog kačkavalja, preko njega ide šunka pa na listiće seckane pečurke.
Pizzu peći u maksimalno zagrejanoj rerni. Svega nekoliko minuta pred kraj pečenja preko pizze posuti ostatak kačkavalja koji treba samo da se istopi.
Kada je pizza gotova posuti je od gore origanom po želji. Ovaj recept možete upotpuniti i maslinama.
Opusteno.rs