Podrška kompanijama u implementaciji novih zakona o korporativnoj održivosti

Kako bi poboljšali sposobnost dobavljača sa sedištem u Srbiji da se prilagode i pridržavaju novih propisa i zahteva, Privredna komora Srbije u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) pokrenula je prvi servisni centar za odgovorno poslovanje Responsible Business Hub – RBH.

Misija ovog centra je poboljšanje sposobnosti privatnog sektora da razume i da se pripremi za nove održive standarde iz Zakona o Due Diligence, koji je počeo da se primenjuje 1. januara 2023. Prema ovom zakonu sve domaće kompanije koje su u lancima dobavljača nemačkih kompanija moraju da uspostave menadžment rizika kojim će se ispuniti niz zahteva na polju zaštite ljudskih prava i ekologije.

Usluge koje pruža Responsible Business Hub tiču se savetovanja o Due Diligence standardima, aktuelnim zakonskim promenama na inostranom tržištu, pružanja podrške kompanijama koje žele da integrišu due diligence ljudskih prava u svoje osnovne poslovne procese, različitih vrsta obuka, kao i dostupnosti registra kvalifikovanih lokalnih operatera za pružanje podrške prelaska na odgovorniji način poslovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *