POLAGANJE CVEĆA DELEGACIJE IZ BUJANOVCA I PRVO MESTO ŠAHISTA NA TURNIRU U KUMANOVU.Kumanovo, 4.april 2019. – Danas je delegacija iz Bujanovca položila venac na spomenik palim pilotima II svetskog rata, 1941. godine. Po programu obeležavanja godišnjice odigran je šahovski turnir. Ekipa iz Bujanovca ( Tasić
Nenad , Mitković Zoran, Arsić Boban i Miladinović Dragan) osvojila je prvo mesto na turniru u šahu. Podela pehara i diploma obavljena je u restoranu ,,Jugoslavija” uz svečani ručak.

Nastavljena je  dugogodišnja uspešna saradnja Organizacije rezervnih vojnih starešina Bujanovac i Združenieta na armiski i policiski veterani od aktiven i rezerven sostav na Kumanovo.

Cveće na spomen-obeležje poginulih pilota položili su i  ambasadorka Srbije u Makedoniji Dušanka Divljak Tomić, vojni ataše Srbije u Makedoniji A. Kračković,  predstavnici nevladinih organizacija, stranaka Srba iz Kumanova i mnogi drugi. Na obeležavanju osme decenije od pogibije osam hrabrih srpskih pilota govorio je Maksim Dimitrijevski, gradonačelnik Kumanova.

   


“Danas se podsećamo na istorijski događaj i odajemo dužnu poštu i priznanje hrabrim pilotima. Podsećamo na taj 6. april 1941. godine, kada su dva sata pre bombardovanja Beograda i početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, bili izdati i ubijeni orlovi Petog lovačkog puka Vojske Kraljevine Jugoslavije na aerodromu “Adžitepe” kod Kumanova. Oni su položili svoje mlade živote u neravnopravnoj borbi sa okupatorom”, rekao je Srboljub Stamenković, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Bujanovac.

Osim Srboljuba Stamenkovića u delegaciji iz Bujanovca su bili i Nenad Tasić, Dušan Tasić, Dr. Boško Stamenković, Mitković Zoran i Miladinović Dragan.“Doček domaćina je bio veoma srdačan uz uspešan  šahovski turnir. Pobednik turnira je OORVS Bujanovac”, istakao je Nenad Tasić, predsednik šahovskog saveza Pčinjskog okruga.

Prof. Dr. Boško Stamenković je prisutnima poklonio svoju knjigu ,,PUT U DUG ŽIVOT”.Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL i  OORVS Bujanovac.

Piše: NENAD TASIĆ

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *