Obeležen Dan policije


Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, danas je u Palati „Srbija“ u Beogradu održana centralna manifestacija na kojoj je otvaren novi, najsavremenije opremljeni Komandno–operativni centar MUP-a.

Otvaranju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je potom, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, putem video–linka, pratio svečano istovremeno polaganje zakletve 1.304 mlada policajca iz policijskih centara u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Nakon polaganja venca ispred Memorijalnog zida u čast svih heroja Ministarstva unutrašnjih poslova, Vučić je uručio 12 medalja najuspešnijim policijskim službenicima za zasluge, posvećenost službi i hrabrost i najavio značajno povećanje plata za policiju pre kraja godine.

Zlatnu medalju za zasluge dobio je načelnik Službe za borbu protiv droga UKP Radomir Popović, srebrnu medalju Aleksandar Radosavljević iz Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, a bronzanu Danka Savić iz Sekretarijata.

Zlatnu medalju za posvećenost službi dobili su Olivera Marković Kečević iz Odeljenja policije PU u Prijepolju, Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd, Radoslav Repac, komandant PJP PB, kao i Dragan Bisenić iz SBOK-a.

Zlatnu medalju za hrabrost dobio je Veljko Marić, vođa interventne patrole u PI Mirijevo, PS Zvezdara.

Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, nakon čega su Vučić i Gašić primili raport i obišli taktičko-tehnički zbor vozila koja su Ministarstvu dodeljena tokom ove i prošle godine.

Predsednik Srbije je potom u svom obraćanju rekao da je veoma ponosan na ono što obavlja srpska policija, ukazavši na to da je ona izuzetno opremljena, ali da će u budućnosti biti još opremljenija.

Prema njegovim rečima, policija će skoro dobiti drugi ruski helikopter za gašenje požara koji će spasti mnogo života i imovine.

Naša policija opremljena je najboljim sredstvima, ali ima i najbolje ljude koji su posvećeni svom poslu i spremni da se bore sa organizovanim kriminalom i korupcijom i da budu na raspolaganju građanima, istakao je Vučić.

On je ukazao na to da se na policiju uvek oslanjamo pogledom i pozivima, da oni uvek moraju da budu prvi da pomognu.

Unapredićemo opremljenost policije, ljudi će biti zadovoljniji, značajno ćemo povećati plate pripadnicima MUP-a pre kraja godine, kako bi imali bolji standard i svojoj deci mogli da obezbede bolji život, poručio je predsednik Srbije.

Foto: Srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *