Poljoprivredni proizvođači potpisali ugovore o dodeli podsticajnih sredstava u Vranju


U prisustvu gradonačelnika Grada Vranja Slobodana Milenkovića, danas je 18 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava potpisalo ugovore o korišćenju sredstrava iz Fonda za podršku u razvoju malih gazdinstava.

Milenkovič je podsetio da je pre dva meseca potpisan ugovor u vrednosti od 6 miliona dinara između Grada Vranja, regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga i Fondacije Ana i Vlade Divac o formiranju Fonda za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava na području grada Vranja. Naznačeno je na gradskom sajtu.

,,Ovo je novi vid podsticaja koji je usmeren ka poljoprivrednim proizvođačima. To je inovativni fond kojim želimo da podstaknemo poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji grada Vranja. Mi smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja je formirala ovaj fond. Ovde nije cilj samo da se obnovi mehanizacija i unapredi oprema, već i da se poboljša materijalni položaj poljoprivrerdnih proizvođača, jer onoliko koliko su oni zadovoljni svojim položajem toliko će imati interesovanja da ostanu na selu. To je cilj ne samo lokalne samouprave već i države’’, rekao je Milenković.

Prema rečima Gradonačelnika, Grad će nastaviti da subvecioniše i podstiče poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Grada Vranja ne samo direktnim podsticajem poljoprivrednh proizvođača, već i aktivnim učešćem u izgradnji infrastrukture u ruralnim i seoskim sredinama.

Foto: fb profil Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *