Prvi dobitnici stanova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ potpisali ugovore

Danas su potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali u Vladi Srbije ugovore sa prvim dobitnicima stanova u nagradnoj ugri „Uzmi račun i pobedi“, Vladanom Petrovićem iz Šapca i Malinom Radisavljević iz Blaca.

Vladan i Malina su u prvom izvlačenju u subotu, 28. januara, dobili jednoiposoban, odnosno dvosoban stan u naselju Zemunske kapije u Beogradu, i to su prva dva od ukupno deset stanova koji će biti dodeljeni do kraja ovog ciklusa nagradne igre.

Siniša Mali se zahvalio svim učesnicima nagradne igre, i istakao da je do sada skenirano oko 55 miliona računa sa otvorenih gotovo 700.000 naloga na aplikaciji „Uzmi račun i pobedi“.

„Učešćem u nagradnoj igri i uzimanjem fiskalnih računa podržavate napore Vlade Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije. Broj pristiglih računa znači da su građani Srbije prihvatili novi način fiskalizacije, ali i digitalizaciju, umesto slanja računa i koverata“, izjavio je Mali.

Dodao je da je ovo korak napred za sve čime pokazujemo da smo sposobni da prihvatimo nove tehnologije.

Mali je poručio da se kroz naplatu fiskalnih računa finansira budžet Republike Srbije.

„Od toga gradimo bolnice, povećavamo penzije, plate, gradimo auto-puteve, beogradski metro, škole, gradimo lepšu i uspešniju Srbiju“, naglasio je Mali i pozvao sve građane Srbije da nastave da uzimaju fiskalne račune i šalju ih za učešće u nagradnoj igri.

Vrednost nagradnog fonda nagradne igre koja je započela krajem decembra iznosi skoro 1,7 miliona evra, a poslednji, peti krug, biće održan 25. februara 2023. godine.

Tokom prvog kola nagradne igre biće ukupno pet izvlačenja tokom kojih će se dodeljivati po dva stana. Šest stanova se nalazi u Zemunu, u naselju Zemunske kapije, a četiri na Novom Beogradu, u Bloku 63, u Ulici Jurija Gagarina.

U planu je još jedno kolo nagradne igre kada će se dodeliti još deset stanova, navedeno je u obaveštenju Ministarstva finansija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *