Raste broj zaraženih kovidom na jugu

Deset uzoraka od 46, koliko je juče poslato na analizu iz Pčinjskog okruga, kako saopštavaju iz vranjskog Kriznog štaba, pozitivno je na kovid. Nešto bolja situacija je u Jablaničkom okrugu, gde je od 27 uzoraka, 2 pozitivno.

Novim virusom zaraženo je još 6 Vranjanaca i po 2 stanovnika Bujanovca i Preševa, podaci su Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Kako saopštavaju iz Kriznog štaba, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 48 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 29.

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovano je 26 pacijenata, od kojih je 12 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 18 pacijenata, a na kiseoniku 10. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 154. Iz bolnice su otpuštena 3 pacijenta – saopštavaju iz Kriznog štaba.

Takođe, uzorkovana je krv kod 32 pacijenta i sačinjeno je 28 RTG pluća, a urađeno je i 35 brzih testova i dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 5 pacijenata.

Najnoviji podaci iz Jablaničkog okruga su nešto bolji – novim virusom zaraženo je još 2 Leskovčana, a trenutno se čekaju rezultati za još 13 poslatih uzoraka.

Izvor: Južne Vesti

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *