„Razvoj poslovnih ideja – jednaka šansa za sve“ : Vranje jedan od osam gradova

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je 3. oktobra 2022. godine Javni poziv za jedinice lokalnih samouprava za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja. Predloge Projekata podnelo je 20 jedinica lokalnih samouprava.

Dana 23. novembra 2022. godine, doneta je Odluka o odobravanju sredstava kojom je obuhvaćeno 8 jedinica lokalnih samouprava i to: Grad Kragujevac, Opština Knjaževac, Grad Pirot, Grad Novi Pazar, Grad Vranje, Opština Bač, Opština Vrnjačka Banja i Opština Ćićevac.

Na osnovu Javnog poziva za jedinice lokalnih samouprava za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, koji je raspisalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zamenica gradonačelnika Zorica Jović potpisala je u Palati Srbija u Beogradu, Ugovor o dodeli sredstava za sprovođenje projekta „Razvoj poslovnih ideja – jednaka šansa za sve“.

„Ovim projektom Grad Vranje će dobiti sredstva za obuku i zapošljavanje teže zapošljivih osoba. Kako je planirano, deset lica će dobiti grantove za nabavku opreme, a ostala sredstva će biti iskorišćena za obučavanje 50 novih lica. Vrednost projekta je 57 hiljada evra, od čega je učešće lokalne samouprave 10 hiljada evra“, naglasila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Vranje se nalazi na petom mestu liste gradova koji su dobili sredstva na ovom pozivu, od ukupno 8 odabranih. Svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovao je i ministar Nikola Selaković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *