Republička Pažljivkova smotra: Učenici iz Vranja najbolji

Za školsku 2022/23. godine organizovana je Pažljivkova smotra. Ovaj projekat je u organizaciji Agencija za bezbednost saobraćaja, koja je imala podršku lokalnih samouprava i Saveta za poslove bezbednosti saobraćaja. Cilj je da se vršnjačkom edukacijom i na zanimljiv način deci skrene pažnja na to šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama na putu od kuće do škole, kao i posle škole i kako treba da se ponašaju na ulici, i drugim javnim mestima.

Ova smotra realizovana je kroz više nivoa takmičenja, kao što su školsko, opštinsko, okružno i republičko. Pravo učešća imala su deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Republička Pažljivkova smotra održana je 13. i 14. juna 2023. godine, u Kragujevcu, a učesnici su bili iz 26 lokalnih samouprava. Najbolja ekipa morala je da kroz polufinalna i finalna nadmetanja pokaže najviše o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

U projektu ućešće su uzeli vaspitači, učitelji i roditelji. Ovo je treća po redu Pažljivkova smotra i učestvovalo je najviše učenika.

Među učesnicima bili su i učenici osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ iz Vranja. Ilija Stojmenović, Nina Smiljković, Aleksa Đorđević i Lana Krstić, učenici su prvog razreda. Njihovi mentori su bili učiteljica Ljiljana Mikić i učitelji Predrag Stojilković i Dragan Nakić.

Oni su pobednici ovogodišnje smotre jer su pokazali najviši nivo znanja u poznavanju saobraćajnih propisa.

Uspeli su da u jakoj konkurenciji osvoje prvo mesto, našli su se ispred učenika iz Zemuna koji su osvojili drugo mesto, i učenika iz Majdanpeka.

Za pomenute ekipe koje su osvojile prva tri mesta obezbeđene su vredne nagrade: laptop računari, mobilni telefoni i bicikli.

Foto: Sajt Grada Vranja

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *