Revolucija u načinu zabavljanja našim uređajima

Virtuelna stvarnost (VR) je zanimljiva tehnologija, koja će uskoro izazvati pravu revoluciju u načinu na koji se zabavljamo sa svojim gedžetima. Trenutno na tržištu postoje različite klase VR naočara, ali njihova cena je i dalje visoka, da bi ih učinili pravim prodorom na tržištu. Takođe je vredno napomenuti da se povećava i broj pametnih telefona koji podržavaju efekte kamere proširene stvarnosti (AR). Popularnost ove tehnologije će postaviti scenu za prodor pristupačnijih VR uređaja.

Novi izveštaj IDC-a predviđa da u narednih pet godina treba očekivati značajan porast prodaje gedžeta koji će podržavati virtuelnu i proširenu stvarnost, obaveštava „VentureBit”. Konkretne brojke govore da je u 2018. godini na globalnom nivou bilo prodato ukupno 12,8 miliona uređaja koji koriste dve atraktivne tehnologije, prenosi Nova Makedonija. Stručnjaci IDC-a kažu da će uz prosečni rast od najmanje 50 odsto na godišnjem nivou ova cifra dostići 68,9 miliona na kraju 2022. godine. U ovom slučaju govorimo o kombinovanim vrednostima, koje utiču na VR i AR gadžete.

Dolazak novih softverskih rešenja i moćnijeg hardvera pojačaće konkurenciju između proizvođača, što će smanjiti cenu uređaja. Korisnici će najveće interesovanje pokazati za VR/AR naočare koje rade nezavisno bez potrebe za postavljanjem pametnih telefona u njih. Ova kategorija će se povećati sa sadašnjih 14 procenata na preko 50 procenata do kraja 2022. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *