Rotari klub iz Vranja uručio dronove za osnovne škole sa područja Pčinjskog okruga

Rotari klubovi u Srbiji, na osnovu potpisanog Memoranduma sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pod nazivom ,,Za lepšu školu“, pokrenuli su akciju nabavke dronova za osnovne škole, a sa ciljem učenja programskih jezika skreč i pajton koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda. Sve ovo realizuje se u okviru Global grantova ,,Godine uzleta“ i ,,Dronovi za osnovne škole“. U projekat se uključio i Rotari klub u Vranju, i tim povodom organizovana je podela dronova i potpisivanje ugovora sa direktorima osnovnih škola sa područja Pčinjskog okruga. Na svečanosti koja je tim povodom upriličena prisutne je pozdravio Uroš Ilić, predsednik Rotari kluba Vranja.

U ime lokalne samouprave govorila je Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja, zahvalivši se na donaciji.

,,Sa Rotari klubom imamo uspešnu saradnju, i ovo nije prva akcija koja je realizovana. Donacija odlazi u prave ruke, jer je vrlo bitno da učenici prate razvoj nauke i tehnologije“, naglasila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Prisutne je pozdravio i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković podsetivši da su naši učenici ostvarivali zapažene rezultate na polju informatike, i da će ovo samo doprineti da budu još uspešniji. Govorila je i guvernerka Rotari distrikta 2483 Srbija i Crna Gora Zorica Jestrović, rekavši da će ovo biti samo podstrek za još intenzivniji rad i nove akcije. Ona se zahvalila Rotari klubu Kočani iz Severne Makedonije, koji je partner u realizaciji akcije. Dronove su dobile 34 škole, od kojih 14 iz Vranja. Akcijom je obuhvaćena i Predškolska ustanova u Vranju.

Foto i video: Pčinjski 017 Portal

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *