Sajam roditeljstva u Vranju


U vrtiću „Sunce“ održaće se treći po redu Sajam roditeljstva koji će u subotu 26. marta sa početkom u 11 časova svečano otvoriti pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Aleksandar Jović i zamenica gradonačelnika Vranja, Zorica Jović.

Sajam roditeljstva se održava sa ciljem da se roditeljima pruži niz edukativnih i interaktivnih sadržaja koji će pomoći u daljem unapređenju svojih veština u roditeljstvu, da zajedno sa svojom decom budu uključeni u kreativnim, istraživačkim, sportskim i drugim aktivnostima, all i da unaprede svoje znanje po pitanju informisanosti o različitim vidovima pružanja podrške sistema koje mogu ostvariti na nivou lokalne samouprave.

U okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, u koji se nalazi i Sajam roditeljstva, vrši se unapređenje dostupnosti, kvaliteta i uslova predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu. Njime se osnažuje kompetencija vaspitača za implementaciju novog programa, pruža podršku porodicama sa decom, sa fokusom na porodice iz osetljivih društvenih grupa, podstiče uključivanje dece u  kvalitetan sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, u cilju obezbeđivanja jednakih uslova za razvoj sve dece.

Pored navedenog, kroz projekat se obezbeđuje i 11.000 novih mesta u vrtićima za decu, kroz izgradnju novih i rekonstruciju i adaptaciju postojećih objekata.

Foto: Vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *