Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu tortu od lešnika i čokolade.
Sastojci:
200 grama lešnika
180 grama čokolade za kuvanje, istopljene
180 grama čokoladnih mrvica, ili vrlo, vrlo sitno naseckane čokolade za kuvanje
25 grama šećera u prahu
750 mililitara slatke pavlake
Pola kašičice ekstrakta badema
Dve kašičice ekstrakta vanile
300 grama šećera
Četvrtina kašičice soli
6 belanaca (birajte krupnija jaja)
Listići čokolade, za ukrašavanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, i u veliki plići pleh stavite papir za pečenje, na kojem ste nacrtali dva kruga prečnika oko 25 centimetara.
U drugi pleh stavite papir za pečenje, rasporedite lešnike, i stavite u rernu na 12 do 14 minuta, da se ispeku. Ostavite da se ohlade, pa ih protrljajte ubrusom a zatim ih iseckajte.
Rernu smanjite na 110 stepeni.
Mikserom mutite belanca sa malo soli, dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim postepeno dodajte šećer miksirajući sve vreme. Dodajte ekstrakt vanile i badema, a zatim i mrvice čokolade i seckane lešnike.
Zatim polako sipajte topljenu čokoladu, mešajući kašikom, tako da dobijete „mermerne šare“, ne treba sasvim da se ujednači boja.
Prijatno!
Mondo.rs