
Potrebni sastojci:
- 200 grama svežih urmi
- 10 kašika kokosovog brašna za kolače (mrvice)
- 2 štangle crne čokolade (sa što većim procentom kakao delova, 50% ili više)
Postupak pripreme:
Urme potopite na 10ak minuta koliko da omeknu, kako biste ih lakše oljuštili. Možete ih ostaviti i duže ako imate vremena. Što duže odstoje, biće sočnije. Očistite ih zatim, odnosno oljuštite kožicu i odstranice koštice.
Pravac u blender da se izblendaju, odnosno izgnječe. Dodajte im zatim kokosovo brašno i blendajte dalje da se napravi kompaktna smesa, koju možete da oblikujete.
Zavisi kakav blender imate, ali za minut-dva je već sve gotovo. Pulsirate par puta za urme, i još par puta sve zajedno. Kada se napravi kompaktna smesa, prebacite je na odgovarajuću tacnu i oblikujte po želji. Ja sam radila pravougaonik, od kojeg sam kasnije dobila 8 jednakih štanglica.
Kada oblikujete smesu, prelijte je otopljenom crnom čokoladom. Odložite u friz na 10ak minuta, i već nakon tog vremena možete da ručate.
Prijatno!
Receptopedija.com