Snežna torta, savršena kombinacija kokosa i bele čokolade



Sastojci:
Kora:
6 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
150 g mlevenih badema
150 g bele čokolade
80 g oštrog brašna
½ kesice praška za pecivo
30 ml hladne vode
Fil:
500 ml mleka
4 kašike oštrog brašna
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 g kokosovog brašna
180 g putera
Dekoracija:
kokosovo brašno
kandirano voće

Priprema:

Rernu zagrejati na 180°C. Belanca s polovinom šećera (60 g) umutiti u čvrst sneg. Žumanca, preostali šećer i vanilin šećer penasto umutiti, dodati mlevene bademe, otopljenu čokoladu i vodu. Dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju, lagano umešati sneg od belanaca. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći oko 40 minuta.

Koru ohladiti i preseći na 3 kore. Fil: Brašno promešati s 1 dl mleka da bude bez grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, vanilin šećerom i kokosom, uz povremeno mešanje. Kad proključa, umešati brašno. Kuvati dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter i pomešati s ohlađenim filom. Nafilovati kore i premazati celu tortu. Ohlađenu tortu posuti kokosovim brašnom i ukrasiti kandiranim voćem.

Prijatno!

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *