Srednjoškolcima u Vranju uručene zaštitne kacige za motocikliste


Pod pokroviteljstvom Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, danas je u Vranju održana akcija podele kaciga za motocikliste. Stoji na sajtu grada Vranja.

Vranjskim srednjoškolcima koji imaju važeću dozvolu za kategorije AM, A1 i A2, zaštitne kacige uručio je predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković. On je izrazio zadovoljstvo što je Grad Vranje preko Saveta za bezbednost saobraćaja u prilici da doprinese povećanju bezbednosti na gradskim ulicama. ,,Verujem da ste svi vi savesni vozači, da u toku vožnje poštujete propise kako biste zaštitili ne samo sebe već i ostale učesnike u saobraćaju. Želja nam je da kroz rad Saveta za bezbednost saobraćaja kod mladih generacija usadimo dobre navike i lepo ponašanje u saobraćaju. U tome nam svakako pomaže i republička Agencija za bezbednost saobraćaja’’, istakao je predsednik Tričković.

Profesor srednje Tehničke škole i član Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Vranja, Ivica Ristić, održao je i predavanje za motocikliste i mopediste. On je govorio o ponašanju u saobraćaju, izneo podatke o učestalosti motociklista i mopedista u saobraćajnim nezgodama, kao i o značaju upotrebe zaštitne opreme. Kako se čulo u poslednjih 20 godina u Srbiji su poginula 1.572 vozača mopeda i motocikala.

Foto: Sajt grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *