Sutra ističe prijava penzionera za banje

Prijavljivanje za besplatnu banjsku rehabilitaciju korisnika penzija čije penzije ne prelaze 39.850 dinara moguće je zaključno sa 25. januarom 2024. godine.

Pravo na rehabilitaciju u banjama imaju osobe koje imaju prebivalište u Srbiji, nemaju druga lična primanja osim penzije koja ne prelazi pomenuti iznos i oni koji nisu koristili rehabilitaciju počev od 2020 godine.

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda PIO, na kojoj korisnik ima prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja. Piše Blic.rs.

Uz prijavu se podnosi penzijski ček, dokaz o visini penzije ako se prima iz inostranstva, izvod iz banke, potvrdu inostranog nosioca socijalnog osiguranja i popunjena prijava sa izjavom na propisanom obrascu, gde prijavljeni želi da koristi rehabilitaciju.

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Prijave za ovu pomoć države su počele da se podnose od 9. januara, a rang lista korisnika će se objaviti 24. radnog dana od dana isteka oglasa i na tu listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli.

Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang listu korisnika penzija koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju i ona se objavljuje na tablama organizacija korisnika penzija – Savez penzionera Srbije, Udruženje penzionera Nezavisnost, Direkcije Fonda, Pokrajinskog Fonda i filijala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *