Zbirke zadataka za malu maturu u prodaji


Zbirke zadataka za pripremu učenika za polaganje završnog ispita za kraj osnovnog obrazovanja biće u prodaji od 24. januara, saopštili su priređivači.

Publikacije namenjene osmacima priređene su i objavljene u partnerstvu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kuće u kojoj se inače kroje ispitna pitanja i testovi za malu maturu, i „Prosvetnog pregleda”. Nova izdanja koja malim maturantima mogu pomoći da se što bolje spreme za trodnevnu proveru znanja, čine zbirka sa zadacima iz srpskog (maternjeg) jezika, zatim zbirka iz matematike. Tu je i zbirka za vežbanje za treći test iz jednog od pet ponuđenih predmeta i u njoj su zadaci iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije. Piše Politika.

Zbirke su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, izdanja iz matematike i srpskog, odnosno maternjeg jezika sadrže po 450 zadataka, dok kombinovana zbirka iz pet izbornih predmeta sadrži po 120 zadatka po predmetu, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja. Osnovna svrha zbirki jeste da đacima približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje. U izradi zadataka učestvovalo je oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola i sa fakulteta, čime je osiguran kvalitet u svim traženim elementima – navode priređivači publikacija.

Ova izdanja moći će da se kupe u knjižari „Prosvetnog pregleda” u Beogradu, knjižarama „Službenog glasnika”, Zavoda za udžbenike i drugim knjižarama širom Srbije. Sve tri zbirke zajedno koštaju 1.600 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski (maternji) jezik je 600 dinara, dok za matematiku, kao i kombinovana zbirka s pitanjima iz pet predmeta koštaju po 500 dinara. Za učenike koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji je i publikacija sa testovima sa završnih ispita prethodnih godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *