Teoretske šanse za rukometnu reprezentaciju Srbije da se plasira u naredni krug takmičenja


Rukometašima Srbije ostala je još uvek šansa, i pored prokockane pobede u prvom kolu, i poraza u drugom, da se plasiraju u drugi krug takmičenja.

Zahvaljući ovako lošim rezultatima, ostala je još jedna prilika, a za tu priliku se ne pitaju samo oni, tačnije pobeda u trećem kolu je obavezna i pored toga Mađari moraju da odigraju za naše rukometaše i pobede reprezentaciju Islanda.

Kalkulacije su takve da Island mora da izgubi (može bilo kojom razlikom, pa i minimalnom), a rukometaši Srbije da pobede minimalno sa 2 gola razlike.

Protivnik u poslednjem kolu prve faze takmičenja je selekcija Crne Gore koja je poražena u prva dva meča i nema nikakvih šansi da se plasira dalje. Takav protivnik je najteži jer nema šta da izgubi ali će se boriti da se pobedom ili bar nerešenim rezultatom oprosti od učešća na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Dakle, stanje u grupi C je sledeće: prvo mesto zauzima Mađarska sa 4 boda, na drugom je Island sa 3, treća je Srbija sa 1 bodom i četvrta je Crna Gora koja je bez bodova.

Odavde se vidi da, u idealnom slučaju za naše rukometaše, eventualnom pobedom Mađara (već obezbedili plasman – pitanje je koliko će igrati ozbiljno, mada sa tom pobedom bi preneli sigurno dva boda u narednu fazu takmičenja, bez obzira da li se pored njih plasira Srbija ili Island), i pobedom Srbije od 2 ili više golova razlike protiv Crnogoraca, dalje bi se plasirale Mađarska kao prva i Srbija kao druga selekcija iz C grupe.

Ovi odlučujući mečevi trećeg kola na programu su sutra, prvo od 18.00 sati igraju Srbija i Crna Gora, a onda od 20.30 časova Island i Mađarska.

Koliko je ova grupa ujednačena govore i rezultati iz prethodna dva kola, a to je jedan meč nerešen i ostale pobede sa po jednim golom i jedan meč sa dva gola razlike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *