Traži se besplatan prevoz za slepe i slabovide osobePredstavnici Saveza slepih Srbije su se založili danas u Vranju da slepa i slabovida lica imaju pravo na besplatan autobuski prevoz u sobraćaju i zahvalili se vranjskoj i bujanovačkoj lokalnoj samoupravi koje jedine na teritoriji Pčinjskog okruga to omogućavaju.

Predsednik saveza Slepih Srbije i Nacionalne organizacije OSI Srbije Milan Stošić i sekretar Međuopštinske organizacije saveza slepih Srbije Maja Đorđević, razgovarali su danas u Vranju sa gardonačelnikom grada Slobodanom Milenkovićem i gradskim većnikom Dejanom Ivanovićem o svakodnevnim problemima sa kojima se susreću slepe i slabovide osobe kao i o rezultatima koje postižu u svim sverama društvenog života.

Predsednik Saveza slepih Srbije je takođe, istakao da je svaka pomoć koja stigne od predstavnika lokalne samouprave dobrodošla u realizaciji zacrtanih programskih aktivnosti.

Ističući da grad Vranje maksimalno podržava sve organizacije koje se bave problemima osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Milenković je naglasio da lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći da poboljša položaj i kvalitet života ovih lica.

Prema podacima Saveza slepih u Srbiji ima oko 12.000 slepih i slabovidih osoba. Od toga samo na teritoriji Pčinjskog okruga živi oko 300 ovakvih osoba, među kojima je i 15 dece.

Jugmedia.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *