U Lapljem selu poslata poruka podrške predsedniku Srbije


Skup podrške Vučiću u Lapljem Selu: „Nadam se da će doći vreme kada će moći da nas poseti“

Meštani Lapljeg sela iz pet stambenih jedinica, njih oko stotinak odlučilo je da pošalje poruku podrške, ali i nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da na izborima 3. aprila glasaju na teritoriji Kosmeta, javlja Medija centar Čaglavica, prenosi KoSSev.info.

Poruka podrške je upućena Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je ujedno i predsednički kandidat ispred SNS-a.

Oni su na jednoj od stambenih zgrada razvili transparent na kojem piše „Hvala vam na svemu što radite za nas“ uz lik predsednika Srbije, što je propraćeno aplauzom okupljenih.

Predstavnik stanara stambenih jedinica u Lapljem Selu, Igor Jovanović, kazao je medijima da skup nisu organizovali političari, već sami meštani.

Tvrdi da su na izbore uvek izlazili „kolektivno i složno“, te podseća da ovog puta neće moći to da učine na biračkim mestima u Lapljem Selu.

Mi smo morali da nađemo model kako da pošaljemo poruku našem predsedniku Vučiću da ima našu punu podršku za sve ono što radi za nas i za našu decu“, kazao je Jovanović.

Stanarka jedne od zgrada, Jovanka Ivanović, takođe kaže da je današnji skup održan kako bi pokazali Vučiću da ima „totalnu podršku“ od stanara, ali i veruje, svih Srba na KiM-u.

Mi znamo da on radi dosta za nas i da puno ulaže na KiM-u. Žao mi je samo što ne može da nas poseti na KiM-u. Ja se nadam da će da dođe vreme kada će on moći da dođe, da nas pozdravi i podrži kao što to radi i u Srbiji“, kazala je Ivanović.

Podsetimo, da zbog izostanka dogovora Beograda i Prištine, odlučeno je da na izborima koji će se održati u nedelju, 3. aprila, Srbi sa Kosova i Metohije po prvi put će na srpskim izborima glasati van naše južne pokrajine. Odlučeno je da birači Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga glasaju u Bujanovcu, sa teritorije Kosovskog upravnog okruga – u Kuršumliji, birači sa teritorije Kosovsko-mitrovičkog upravnog okruga osim birača sa teritorije opštine Zubin Potok – u opštini Raška, birači sa teritorije Pećkog i Prizrenskog okruga i sa teritorije opštine Zubin Potok glasaće u Tutinu.

Foto: Prtsc KoSSev.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *