Ukus i miris jeseni u vašem tanjiru: Njoke sa pečenom bundevom i parmezanom



Ako volite njoke, ali ih stalno pripremate u istom sosu, predlažemo vam ovo ukusno, aromatično jelo sa pravim jesenjim sastojkom, bundevom. Priprema je jednostavna, a ukus i miris bogati!

Sastojci:

400 grama njoki

400 grama bundeve

Dva lista žalfije

Tri kašike maslaca

Maslinovo ulje

So, biber

Parmezan

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Bundevu oljuštite i isecite na kockice, poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte sa malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i pecite najmanje 20 minuta, dok ne porumeni i postane meka.

Bivoda Bujanovac


Njoke obarite u većoj posudi, u dobro posoljenoj vodi, zatim ih ocedite.

Maslac zagrejte u većoj posudi na srednjoj vatri, dodajte žalfiju i pržite je oko minut, dok ne postane krckava. Izvadite žalfiju, smanjite vatru i maslac zagrevajte dok ne postane boje svetlog karamela. Umešajte njoke i komade pečene bundeve, dobro promešajte, po potrebi posolite i pobiberite i poslužite toplo, posuto parmezanom, i po želji ukrašeno rukolom.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *