Uručeni ugovori za sufinansiranje mera energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova

U sali Skupštine grada, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uručio je ugovore građanima koji su učestvovali na Javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Reč je o merama koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Tom prilikom, gradonačelnik se zahvalio građanima na učestvovanju u projektu unapređenja mera energetske efikasnosti, koje lokalna samouprava realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Veoma je važno razvijanje svesti o neophodnosti unapređenja mera energetske efikasnosti, jer se na taj način se smanjuje potrošnja električne i toplotne energije, a istovremeno čuva životna sredina. Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike za ovu godinu opredelili su blizu 12,5 miliona dinara za subvencionisanje pet mera energetske efikasnosti na porodičnim objektima i stanovima. Ono što je veoma važno je da što veći broj građana učestvuje u projektima energetske sanacije i da svi zajedno preduzimamo mere na unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine, rekao je gradonačelnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *