Uslovi i novine prilikom prijave za vaučere za odmor

U ovoj godini, po tradiciji, građani Srbije moći će na odmor uz pomoć vaučera čija če vrednost biti duplo veća.

Početak prijave kreće od 15. januara, a mogu se koristiti već od 15. februara.

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vuičića ovo je važna vest za naše građane, naročito penzionere, studente, nezaposlene.

To je velika vest i za naše penzionere i za nezaposlene, kao i za ljude sa nešto skromnijim primanjima. Sad više nećemo ići sa 100.000 vaučera po 5.000 dinara, već ćemo povećati vrednost vaučera na 10.000 dinara. Tako da će svi moći da dobiju te besplatne vaučere od 10.000 dinara – naveo je Vučić.

On je naglasio da će naši građani moći to da iskoriste u nekoj od naših banja i drugim turističkim centrima.

Novina prilikom prijave, u ovoj godini, je to da mogu da konkurišu radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno Ranije je ta granica bila 70.000 dinara.

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana, a među njima su i stari i mladi. najčešće su to penzioneri, a od mesta na kojima najviše koriste vaučere su najčešće banje i plani

 • penzioneri
 • nezaposleni
 • korisnici posebne naknade
 • prava na negu drugog lica
 • radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
 • ratni vojni invalidi
 • nosioci poljoprivrednog gazdinstva
 • studenti

Uslovi za prijavljivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Ono što je poslednji put promenjeno jeste da i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Vaučeri za odmor se mogu koristiti:

 • za usluge smeštaja
 • u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera
 • u trajanju od najmanje pet noćenja

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje. Piše Blic.rs.

Vaučer, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG).

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *