Vatrogasci iz Srbije uspešno okončali gašenje požara u Grčkoj


Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić u petak u Vranju, dočekao je vatrogasce-spasioce koji su bili upućeni u Grčku radi pružanja pomoći prilikom gašenja požara u toj zemlji.

Gašić je izrazio zahvalnost ovim pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a na humanosti koju su pokazali kroz pomoć grčkim kolegama i ugroženom stanovništvu u borbi protiv vatrene stihije, kao i na dostojnom predstavljanju Srbije.

Ministar je rekao da će se u narednom periodu nastaviti sa obnavljanjem opreme koju pripadnici Sektora za vanredne situacije koriste prilikom obavljanja intervencija.

Vođa vatrogasno-spasilačkog tima Sektora za vanredne situacije koji je bio upućen u Grčku Milorad Spasojević rekao je da je ovaj uspešno izvedeni zadatak ujedno i dodatni podstrek vatrogascima-spasiocima da i ubuduće budu istrajni, posvećeni i motivisani u radu.

Vatrogasno-spasilački tim koji je činilo 48 pripadnika sa 14 vozila, zajedno sa grčkim kolegama, u okolini grada Aleksandropolisa, gde je bila najteža situacija sa požarima, svakodnevno je ulagao maksimalne napore u borbi sa vatrenom stihijom i sa ponosom možemo reći da smo ispunili najvažniji cilj – zaštitili smo živote i imovinu grčkih građana na toj teritoriji, naveo je Spasojević.

On je poručio da je angažovanje pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a u Grčkoj još jedna potvrda visokog nivoa obučenosti i opremljenosti, kao i spremnosti na reagovanje u najkraćem mogućem roku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *