Veliki skup onkologa u Vranju

U organizaciji Srpskog lekarskog društva – podružnice Vranje danas je u Vranju počeo Drugi nacionalni simpozijum Dnevne bolnice za hemioterapiju – Vranje, sa temom ,,Novine u lečenju onkoloških bolesnika u Srbiji“.

U ime gradskog rukovodstva učesnicima simpozijuma dobrodošlicu je poželeo gradonačelnik dr Slobodan Milenković. On je rekao da smo svi svedoci da se iz dana u dan broj obolelih od raka povećava, i da se, nažalost, starosna granica sve više pomera.

Upravo zbog toga ovakvi skupovi imaju veliki značaj, jer okupljaju izuzetne stručnjake koji se svakodnevno suočavaju sa pacijentima obolelim od kancera i koji imaju ogromno iskustvo u njihovom lečenju. Iskustva koja će danas biti preneta od suštinske su važnosti za one koji se suočavaju sa vrlo teškom dijagnozom. Grad Vranje nastoji da u svim segmentima zdravstvene zaštite bude partner Zdravstvenom centru, tako da smo u proteklom periodu uspeli da završimo Hirurški blok, privedemo kraju rekonstrukciju starog paviljonskog dela bolnice, finansijski podržimo angažovanje mladih lekara, u čemu smo pioniri u celoj Srbiji i na šta smo jako ponosni. Takođe, omogućili smo i nesmetan rad konzilijuma za pacijente iz celog Pčinjskog i Кosovsko-pomoravskog okruga, pri Dnevnoj onkološkoj bolnici u Vranju’’, naglasio je gradonačelnik Milenković.

Učesnicima simpozijuma obratili su se i dr Gordana Đorđević, predsednica Srpskog lekarskog društva podružnice Vranje i dr Saša Đorđević, direktor Zdravstvenog centra Vranje, dok je skup otvorio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije prof. dr Ferenc Vicko.

O Dnevnoj bolnici za hemioterapiju u Vranju, njenim počecima, radu i razvoju govorio je načelnik dr Kosta Zdravković, a onda su usledila i ostala predavanja.

U dva dana simpozijuma teme su novine u lečenju onkoloških pacijenata, a učešće je uzelo blizu 250 stručnjaka iz ove oblasti medicine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *