Vlasotince: Javni uvid, prezentacija i rasprava

U sali bioskopa, u sredu 18.avgusta, biće održana javna prezentacija i javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje MHE Besko, kompanije Vater grin enerdži iz Kumareva.

Uvid u Studiju može se izvršiti u prostorijama Opštinske uprave u Vlasotincu, u kancelariji broj 29, od danas pa do 18.avgusta, svakim radnim danom u periodu od 10 do 11 časova, saopšteno je u Odeljenju sa urbanizam, privredu, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne poslove.

Razlog ovog događaja je taj što je Skupština opštine Vlasotince, na sednici 18.marta ove godine donela odluku o zabrani gradnje malih hidroelektrana na teritoriji opštine, ali da investitor ima dozvolu za gradnju, dobijenu u skladu sa zakonom iz decembra 2019.godine.

  • Investitor je izradio Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i javna rasprava bila je zakazana za decembar prošle godine, ali je odložena zbog zabrane okupljanja i ponovo je zakazana za 18.avgust. Nakon što bude održana javna rasprava, tehnička komisija daće svoje mišljenje i nakon toga nadležni organ, odnosno Odeljenje za urbanizam donosi konačnu odluku o davanju ili ne davanju saglasnosti na navedenu studiju – kaže savetnik za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Radosavljević.

Organizacije, institucije i zainteresovana javnost mogu podnositi primedbe, sugestije i mišljenja na izloženu studiju za vreme trajanja javnog uvida u kancelariji broj 29, kao i u toku javne prezentacije, odnosno rasprave.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *