Vranje: Organizovan prijem za najbolji orkestar na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči

Prijem za Stefana Mladenovića i članove njegovog ansambla, koji su na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči poneli titulu najboljeg orkestra, organizovali su zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković .

Zamenica gradonačelnika čestitala je na postignutom uspehu i izrazila zadovoljstvo što ima priliku da pobednike Guče ugosti u gradskoj kući.

,,Drago mi je da su i ove godine Vranjanci dokazali da truba pripada Vranju. Jer Vranje je grad prepoznatljiv po trubi, meraku i sevdahu. Vranje je grad Bakije Bakića i svih vas koji ste priznati trubači, jer činjenica je da nema takmičenja ili festivala, a da Vranjanci ne osvoje neku od značajnih nagrada. Ponosni smo na vas i nadamo se da ćete tako nastaviti i u godinama koje dolaze. Grad i gradsko rukovodstvo će vam kao i do sada pružati punu podršku, jer ste i vi promoteri Vranja, njegove tradicije, kulture i duha koji nosi. Hvala vam na tome“, naglasila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Pobednike 62. Dragačevskog sabora trubača u Guči pozdravio je i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

,,Mnogo ste nas obradovali priznanjem koje ste osvojili na 62. Saboru trubača u Guči. Znam da nije bilo lako jer je konkurencija iz godine u godinu sve jača, ali vi ste dokazali da južnjački način sviranja trube – sa dušom, iskreno, meko, sa mnogo emocija publika prepoznaje, te da ste neprikosnoveni, što potvrđuju i rezultati koje postižete. Drago mi je što Vranje ne treba da brine za budućnost trube, jer imamo mlade umetnike koji nastavljaju tradiciju i na taj način promovišu ne samo sebe već i grad, muziku i naš mentalitet. Želim vam da nastavite da osvajate nagrade, a Grad Vranje pružiće vam maksimalnu podršku u tome“, istakao je predsednik Skupštine dr Dejan Tričković.

U ime orkestra na toplom prijemu i srdačnom dočeku zahvalio se šef orkestra Stefan Mladenović.

,,Ove godine konkurencija je bila zaista jaka. Takmičilo se 50 orkestara, ali mi smo se svojim nastupom ipak izborili za prvo mesto. Veoma sam ponosan što nastavljam tradiciju Bakije Bakića, moga dede Milana Mladenovića i oca Nenada. Hvala Gradu što nam je uvek izlazio u susret i bio podrška u svemu“, rekao je Stefan Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *