Vranje: Veliku pažnju privukao je Božićni koncert u Domu Vojske

U sali Doma Vojske u Vranju, u kojoj se tražilo i mesto više, danas je svoj prvi celovečernji – Božićni koncert održao Gradski mešoviti hor zajedno sa Horom Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’.

Na samom početku, u ime gradskog rukovodstva, obratila se zamenica gradonačelnika Zorica Jović, izrazivši zadovoljstvo što je nakon više od trideset godina Grad Vranje ponovo dobio Gradski mešovoti hor (foto: gradski sajt).

,,Ideja da se oformi Gradski mešoviti hor koji će biti reprezentativan i predstavljati Vranje u najboljem mogućem smislu, potekla je pre više od dve godine. Inicijativu je pokrenuo gradonačelnik dr Slobodan Milenković, tako da je hor oformljen u septembru prošle godine pod okriljem Kulturno – obrazovnog centra. Ovo je prilika da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji ove ideje, pre svega Aleksandri Savić, koja se prihvatila izazova da, uz dečji, vodi i Gradski mešoviti hor, a onda i Tanji Jovanović Bliznakovski, direktorki Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“ i Jasmini Veljković, direktorki Kulturno – obrazovnog centra, pod čijim okriljem Gradski mešoviti hor funkcioniše’’, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Božićni koncert imao je tri segmenta. Najpre je nastupio Gradski mešoviti hor, potom se na bini priključio Hor Muzičke škole sa solistima, a na kraju i najmlađi članovi ovog hora, tako da su svi zajedno izveli nekoliko duhovnih pesama. Nastup horova pratio je orkestar profesora MŠ ,,Stevan Mokranjac’’.

Organizatori koncerta, pod pokroviteljstvom Grada Vranja, su Kulturno obrazovni centar Vranje i Muzička škola ,,Stevan Mokranjac“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *