Vučić: Istok, jug i jugoistok Srbije postaju pravo žarište

Foto: Facebook/ Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da istok, jug i jugoistok Srbije postaju pravo žarište korona virusa, te da su upravo to krajevi u koje su stigli ljudi, koji su iz inostranstva ušli u Srbiju od 13. do 15. marta, prenose mediji.

Kako kaže, ako se pogleda mapa Srbije, u poslednja tri dana 29,6 odsto testiranih iz Gerontološkog centra u Nišu je pozitivno na koronu, a u još nekoliko opština nije ništa bolja situacija, počev od Aleksinca, preko Ćuprije gde je i dalje najteže, u Svilajncu sa smrtnim slučajem a takođe je teško i kada se ide ka Prokuplju, Kuršumliji i ka Leskovcu.

Predsednik ističe da su istočni deo Rasinskog okruga, Ćićevac i Kruševac postali žarište a da i Požarevac polako postaje velika muka.

– Po ovome vidite tačno delove zemlje u koji su došli ljudi iz Italije i Švajcarske – objasnio je on podvukavši da su istok, jug i jugoistok Srbije postali pravo žarište.

Prema njegovim rečima neuporedivo bolje je na zapadu i u centralnoj Srbiji.

– Stvari su pod kontrolom u Kragujevcu, sve više u Čacku, Kraljevu, u Moravičkom okrugu još imamo probleme, ali tu su stvari dobrim delom pod kontrolom. U Beogardu smo uspeli da postignemo određene rezultate, ali nije dovoljno – rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *