Vučić: Obezbediti sigurnost i dostojan život Srbima na Kosmetu

Sinoć u Briselu je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je od NATO i Kfora zatražio da obezbede Srbima na Kosovu i Metohiji dostojan život.

U izjavi novinarima, nakon razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, rekao da je zvaničnicima u Briselu preneo našu zabrinutost zbog pozicije Srba na Kosmetu.

Vučić je istakao da je Srbija zabrinuta zbog arbitrarnog hapšenja i progona srpskog stanovništva, kao i želje da Srbi budu proterani ne samo sa severa, već sa čitavog Kosmeta, celog KiM.

Zatražio sam od NATO i Kfora da sprovode svoju ulogu u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i Poveljom UN,“ naveo je Vučić i dodao da je Beograd u pisanoj formi dostavio dokaze generalnom sekretaru NATO o svemu što je učinjeno protiv srpskog naroda dolaskom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na vlast, navedeno je na sajtu Vlade.

Predsednik Republike je ukazao na to da je tokom razgovora vođenih sa Lajčakom iskazana želja da se što pre dođe do deeskalacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *