Vučić: Još mnogo toga ćemo uraditi u Nišu i u čitavom jugu Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Nišu i tom prilikom obratio se okupljenim narodu koji je došao da ga pozdravi.

Predsednik se na početku izlaganja podsetio u kakvom stanju je bio ovaj Grad i koliko fabrika je bilo pod „lancima i katancima“ zbog privatizacije.

I tada sam kao predsednik Vlade u 2014. godini rekao koliko je važno da oporavimo Niš jer ako oporavimo Niš, ako ne podignemo Niš, nema ni Srbije. Ne samo juga ili istoka Srbije. Nema Srbije bez mnogo snažnijeg i bez mnogo jačeg Niša, rekao je Vučić i dodao „da smo zato doveli i devetui desetu i jedanaestu i dvanaestu fabriku u Niš“ i da zna koliko je truda uloženo pri dovođenju tih fabrika.

Predsednik je najavio nova ulaganja od 10 miliona evra u industrijskoj zoni SEVER i industrijskoj zoni SEVER2 i izgradnju još novih fabrika.

Mi danas govorimo o Nišu koji izlazi na bog zna više koliko auto-puteva. Auto-put izgrađen malo dalje – kroz Sićevačku klisuru, ali ide i kroz Belu palanku, Dimitrovgrad. Pravo do Bugarske granice. Ide i preko Grdeličke klisure, pravo do granice sa Severnom Makedonijom, ali i gradimo ga i kroz Toplicu našu, da bi otišao do Prištine, ali i do Gračanice naše.

Govoreći o našoj prestonici i Novom Sadu predsednik je obavestio, „u nedelju smo imali 12 150 putnika na liniji Beograd-Novi Sad“ i najavio „izgradnju brze pruge prema Bugarskoj granici и dо Instabula, ali i da se radi do Brestovca i do Tabanovaca, do Makedonske granice“.

Izgradnja 59 miliona evra vredna ivesticija u stadion, biće otpočeta u maju, najavio Vučić.

Kada je reč o spoljno političkim dešavanjima, predsednik je najavio da će Srbija biti faktor stabilnosti u regionu, ali i da će uvek čuvati svoje nebo i „da će nakon izbora biti pokazano nešto novo od naoružanja“.

Predsednik se zahvalio i pentzionerima koji su uvek poštovali sve odluke, čak i one teške, koje je država morala da donese, te je u tom pravcu predsednik najavio da će prosečna penzija biti veća od 500 evra, dok će prosečna plata iznositi 1.000 evra.

Vučić se u daljem obraćanju osvrnuo i na mlade koji „će 1,2,3. juna dobiti 100 evra“ i naglasio da je to simbolična suma koja govori da država misli i na njih.

Vučić se zahvalio ženskom delu naše populacije i dodao da lepota nikad nije bila merilo odabira kandidata na izborima, već, isključivo „DELA KOJA GOVORE“, nekog ko je za ozbiljnu, odgovornu politiku, za stabilnost i sigurnost, svoje porodice, naglasio je predsednik i podvukao da su „žene stub našeg društva“.

Na završetku obraćanja okupljeni su čuli podatak da je Vučić jedini predsednik koji je najviše posetio ovaj Grad u istoriji Srbije od „45. godine pa do danas i da je mnogo truda i napora uložio da se razvije čitav Nišavski okrug i čitav jug Srbije. Time je predsednik i obećao i podvukao da će se još raditi i graditi u čitavom ovom okrugu, ali i celom jugu Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *