Vulin: Đukanović bez dokaza za sve krivi SrbeMinistar odbrane Srbije Aleksandar Vulin naveo je da Milu Đukanoviću kao osnivaču nove vere i crkve nije potreban dokaz da bi za razbijanje SFRJ okrivio Srbe kao i da zločin u Srebrenici nazove genocidom.

„Za početak Đukanović je vernicima podelio objavu o nastanku post Jugoslovenskog sveta. Za veru nije potreban dokaz zato Đukanović može da za razbijanje SFRJ okrivi Srbe. Ne napad Slovenačkih separatista na JNA, ne ubijanje Srba u gradovima od Tuđmanovih ustaša, ne preglasavanje Srba u BiH i sprovođenje islamske deklaracije, ne zločine UČK i NATO agresiju. Zato mu je zločin u Srebrenici genocid, a 3.000 ubijenih Srba u Podrinju nije vredno ni pomena“, rekao je Vulin, reagujući na navode Đukanovića u intervjuu za sarajevsku TV Face.

Vulin dodaje da nakon prosvetljenja mora da nastupi i pokajanje.

„Zato vernici Milove crkve nestrpljivo očekuju da Đukanović tačno objasni za koje svoje reči i dela u vreme dok je vladao Srbima kao Srbin se duboko i iskreno kaje i koje je nesreće izazvao srpskom politikom koju je sprovodio sve do 1999. Savle je nakon prosvetljenja postao Pavle i prestao je da proganja hrišćane, Milo je nakon prosvetljenja počeo da progoni pravoslavne hrišćane i ostao je Milo“, ocenio je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *