Zasladite se neobičnim desertom: Puding na kanadski način




Sprema se potpuno drugačije od onoga što mi nazivamo pudingom, ali ima sjajan ukus!

Dva jaja

150 grama putera

Šolja šećera

2 1/3 šolje brašna

Kašičica praška za pecivo

Dve šolje javorovog sirupa

Dve šolje slatke pavlake

Veterinarska Stanica Bujanovac



Priprema:

Umutite puter i šećer dok ne dobijete glatku teksturu, a zatim dodajte jedno po jedno jaje. Kada ste dobro umutili, dodajte brašno, i prašak za pecivo, pa dobro izmešajte da se sve sjedini. Ostavite smesu da se ohladi najmanje 24 sata.

Zagrejte rernu na 230 stepeni, a u međuvremenu u tiganj stavite javorov sirup i slatku pavlaku na vatru srednje jačin i ostavite da provri (mešajte da ne zagori).

Ohlađenu smesu podelite u šest vatrostalnih posudica, pa odozgo nalijte mešavinu sirupa i pavlake. Pecite oko 20 do 25 miuta.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *