Završeni 42. ,,Borini pozorišni dani“

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom ,,Crna ovca” u izvođenju Kraljevačkog pozorišta završeni su 42. ,, Borini pozorišni dani“.

Nagrada ,,Borisav Stanković” za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi ,,Ko je ubio Dženis Džoplin”, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Reč je o ostvarenju koji je po tekstu Tijane Grumić, režirala Sonja Petrović. Iz iste predstave, nagrada ,,Borisav Stanković” za najbolju žensku ulogu na festivalu pripale su glumicama Bojani Milanović i Sonji Isailović, za ulogu Dženis Džoplin.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Dimitriju Diniću (Pile kopile u predstavi ,,Kus Petlić”) u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice. Pomenute nagrade uručio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. Maji Pelević, autorki teksta ,,Poslednje devojčice” za dramatizaciju istoimene predstave u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Pozorišta ,,Deže Kostolanji” iz Subotice, dodeljena je nagrada za najbolju dramaturgiju.

Odluke o dodeli nagrada doneo je žiri 42. Borinih pozorišnih dana, u sastavu Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, Biljana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Redaković, pisac iz Zagreba.

Između šest predstava, koje su izvedene u takmičarskom delu festivala ,,Borini pozorišni dani”, nagradu publike ,,Radoslav Radivojević”, za najbolju predstavu osvojio je pozorišni komad ,,Ko je ubio Dženis Džoplin” sa prosečnom ocenom 4,92.

Nagradu je uručio direktor vranjskog teatra Nenad Jović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *